Dietetyk do cateringu

Dieta do Masterlife CRM – dietetyk do cateringu

O czym należy pamiętać układając dietę do Masterlife CRM? Ile można oszczędzić korzystając z profesjonalnego dietetyka do cateringu?

Dieta do Masterlife CRM

Cateringów dietetycznych ciągle przybywa, w roku 2017 rynek wart był 700 mln zł rocznie, a w roku 2019 jego wartość przekroczyła 1 mld zł. Polacy chętnie sięgają po diety pudełkowe, a co za tym idzie na rynku pojawia się przestrzeń dla nowych firm, które chętnie wykorzystują nadarzającą się okazję. W 2017 roku na rynku konkurowało ze sobą 350 cateringów dietetycznych, gdy w 2019 roku już ponad 520.

Czytamy w serwisie forsal.pl

Jak zatem wyróżnić się na tle konkurencji, a jednocześnie dbać o koszty własnego biznesu?

Z pomocą przychodzi program do układania jadłospisów do cateringu Masterlife CRM, który daje skuteczną przewagę nad cateringami, które korzystają z konwencjonalnego podejścia, już na samym starcie. Poza samym narzędziem do zarządzania biznesem warto również zadbać o serce naszego cateringu czyli jadłospis.

Czym różni się zwykły jadłospis dietetyczny od jadłospisu do cateringu?

Poza tym, że ma być smacznie, kolorowo oraz w zgodzie z obecnymi trendami warto pamiętać o kluczowych aspektach, które odróżniają zwykły jadłospis dietetyczny od jadłospisu do cateringu.

  • Ilość wydawanych posiłków – dieta przygotowana dla 1 osoby zakłada jej wykorzystanie przez dedykowaną osobę, bądź również jej domowników, kiedy jadłospis dla cateringu ma obsłużyć wydawanie dziesiątek, a nawet setek posiłków KAŻDEGO DNIA
  • Dostępność produktów – indywidualni klienci sami dbają o dostępność rozpisanych w diecie produktów, kiedy w cateringu dietetycznym to element logistycznej układanki, który ma realne przełożenie na biznes
  • Jakość produktów – układając dietę indywidualną dajemy klientowi wybór jakie produkty i skąd ma pozyskać. W przypadku gdy prowadzimy catering dietetyczny to na nas spoczywa odpowiedzialność dostarczenia odpowiednich produktów, które zostaną wykorzystane na kuchni
  • Food cost – przykładowa oszczędność 5 zł dziennie może być niezauważalna dla klienta indywidualnego, jednak przy obsłudze 50 diet pudełkowych każdego dnia, 5 zł przekłada się na 250 zł dziennie – czyli nawet 5 000 zł w miesiącu!

 

Ile czasu trwa przygotowanie diety do Masterlife CRM?

To wszystko zależy od rodzaju jadłospisu jaki oferuje Twoja firma. Standardowe zbilansowane jadłospisy skierowane na utratę masy ciała, diety dla sportowców lub diety wegetariańskie / wegańskie należą do najpopularniejszych i czas układania takiego jadłospisu na 20 dni nie powinien przekraczać 24 godzin pracy dietetyka. Praca na samym menu się nie kończy, dietetyk więcej czasu spędza na wprowadzeniu menu profilu cateringu dietetycznego.

Sytuacja zmienia się jednak w przypadku układania jadłospisów dla bardziej niszowych diet. W pogoni za klientami, cateringi dietetyczne chcąc wyróżnić się na rynku oferują coraz to szerszą ofertę jadłospisów takich jak: paleo, keto (ketogeniczna), samuraj, gluten free (bez glutenu), lactose free (bez laktozy), detoks, hashimoto, low carb (nisko węglowodanowa), montignac (niskie IG), sport, śródziemnomorska, wegańska, wegetariańska. Czas ich ułożenia przez dietetyka może być nawet 2-krotnie wyższy niż standardowych diet.

 

Co daje współpraca z dietetykiem do cateringu Masterlife CRM?

Głównym atutem dietetyka do cateringu jest znajomość wymagań branży – catering dietetyczny to specyficzna firma, która poza dużą dozą kreatywności w obszarze komponowania ogólnych założeń jadłospisów to także codzienność. Codzienność w firmie cateringowej to codzienna potrzeba wydnia od kilkudziesięciu, do nawet kilkuset gotowych przesyłek, które mają być dostarczone na czas do wymagających klientów.

Współpraca z dietetykiem do cateringu daje świeże spojrzenie z zewnątrz oraz inspirację do ciekawych i sprawdzonych kompozycji posiłków, które doskonale będą pasować do stylu Twojej firmy.

Dobrze wykonana praca dietetyka jest widoczna:

  • podczas zakupów w postaci jasnych i przejrzystych list zakupów
  • na kuchni w postaci klarownych przepisów, które oszczędzają czas
  • u klientów – którzy wybierając Twoje jadłospisy osiągają zakładane efekty

Dietetyk do cateringu to również elastyczność, dzięki której nie musisz wiązać się na stałe z dietetykiem, a korzystasz z jego usług w miarę potrzeb.

Jakie są Korzyści ze współpracy z dietetykiem do cateringu?

Współpraca z dietetykiem do cateringu przekłada się na bardzo mierzalne rezultaty

  • Pozwala obniżyć koszty jadłospisów nawet o 25%

Umiejętne łączenie produktów przy zachowaniu dużej atrakcyjności jadłospisu potrafi obniżyć koszty przygotowywania posiłków nawet o 25%

  • Skróci czas przygotowywania jadłospisów nawet o 30%

Jasne i klarowne przepisy dla kucharzy, prostota przygotowania potraw, a zarazem duża różnorodność pozwala skrócić czas przygotowywania posiłków nawet o 30%, a Tobie daje możliwość pozyskania dodatkowych klientów, bez konieczności wydłużania czasu pracy kuchni.

  • Skraca czas zakupów – nawet o 10 h miesięcznie

Klarowne listy zakupów pozwalają zarządzać logistyką związaną z zaopatrzeniem i oszczędzać nawet 10 h miesięcznie podczas wykonywania zakupów.

  • Pozwala planować zakładany food cost do poszczególnych jadłospisów

Zarządzaj sprzedawanymi pakietami w oparciu o realne dane dotyczące przygotowywania posiłków.

 

Ile kosztuje przygotowanie diety do cateringu w Masterlife CRM?

Jeśli chcesz szybko dowiedzieć się ile kosztuje usługa ułożenia dedykowanego jadłospisu dla Twojego cateringu dietetycznego odpowiedź na 9 zamkniętych pytań w naszym formularzu on-line i otrzymaj mail ze szczegółami.

Wycena menu dla twojego cateringu online

Żródło: https://forsal.pl/artykuly/1444871,diety-pudelkowe-catering-dietetyczny-wartosc-rynku-ceny-ekologia.html

 

Zostaw komentarz

Brak produktów w koszyku.

X