Poznaj nas bliżej

Witamy Cię na naszej stronie 🙂

Nazywam się Karolina Cudzich- Gunia i jestem magistrem dietetyki na Collegium Medicum Wydziału Lekarskiego w Krakowie. Michał Gunia, mój mąż, przyjaciel i partner w biznesie na co dzień pracuje jako inżynier projektu, gdzie wdraża, buduje i rozwiązuje problemy ludzi z całego świata.
Razem z Michałem tworzymy nowe rozwiązania, które pomogą w Twoim biznesie, zaoszczędzą Twój czas, ułatwią pracę Twojego zespołu i przyniosą zadowolenie Twoich klientów.

Doświadczenie w dietetyce

Od 11 lat moją pracą zawodową i sposobem na życie jest dietetyka. Gdy obroniłam tytułu magistra dietetyki w 2014 r. moja działalność gospodarcza była już rozpoczęta i przygotowywałam się do przyjęcia nowych pacjentów. W pewnym swojej kariery przyjmowałam pacjentów w 4 lokalizacjach w tygodniu. Pozytywne zmiany oraz redukowane kilogramy moich pacjentów dawały mi dużą satysfakcję ze swojej pracy.
W swojej karierze dietetycznej spotkałam już ponad 1200 kobiet i mężczyzn, z czego każdy z ich przypadków i historii odchudzania był inny. Dla większości z nich przygotowałam co najmniej dwa plany dietetyczne, a czasem więcej. Moimi pacjentami w gabinecie dietetycznym są głownie kobiety, w wieku od 25 do 58 lat, zmagające się z problemami hormonalnymi, insulinoopornością oraz chcące zajść w ciąże.
W praktyce indywidualnej specjalizuje się w terapii insulinooporności i cukrzycy typu 2. Jestem wolontariuszem największej fundacji działającej na rzecz pacjentów z insulinoopornością z czego bardzo się cieszę. Mogę uczyć się i wymieniać doświadczeniami z innymi specjalistami w mojej dziedzinie.

Doświadczenie w cateringu

Pierwsze zlecenie pracy dietetyka w cateringu rozpoczęłam w 2016 roku. Firma cateringowa nie dysponowała narzędziami do pracy innymi niż proste arkusze exel. Opracowywałam dla nich 6 rodzajów diet, tworząc je na bazie diety standard. Ilość tabel, przemnożeń i dokumentów Word składała się za każdym razem w niemałą paczkę plików. Wtedy odkryliśmy Master Life i nasze możliwości się poszerzyły, nasza praca przeszła na zupełnie inny, wyższy poziom.
Obecnie możemy pochwalić się współpracą z ponad 20 firmami, przygotowaliśmy dla nich ponad 500 dni cateringowych w różnych wariantach diet. Każde zlecenie dla nas to nowe wyzwanie, ponieważ każda firma działa na innych zasadach, ma opracowane inne standardy pracy i wymaga zwrócenia uwagi na inne aspekty diety. Dzięki temu, że możemy uczyć się od najlepszych jakość naszej pracy jest coraz lepsza i potrafimy zwracać uwagę na aspekty, o których może nawet się nie zastanawialiście – my możemy je dla Was wdrożyć.

Wiemy, że najbardziej liczy się dla Was:

• spełnienie założeń dietetycznych dla zamówionych diet,
• dostępność i sezonowość zaproponowanych produktów,
• różnorodność składników i przepisów w przygotowanym menu,
• świeżość posiłku i jego estetyka na drugi dzień, kiedy trafia do klienta,
• wygodne i możliwe do rozłożenia gramatury produktów/posiłków dla pakowni,
• możliwość wykonania przepisów przez kucharzy dla dużej ilości klientów,
• optymalizacja czasu pracy kucharzy przy poszczególnych przepisach,
• czy dana ilość produktu zmieści się do pojemnika przy najwyższej kaloryczności diety.

Jeżeli dokładnie opiszesz nam swój biznes, odpowiesz na zadane pytania i będziesz współpracować z nami w trakcie zlecenia to będziemy dążyć do spełnienia wszystkich powyższych założeń.
Wykonując zadaną pracę współpracujemy z dietetyczkami, które pracują z Master Life równie długo jak my i dzielimy się wspólnie naszymi spostrzeżeniami i nowymi metodami pracy.
Twoje menu sprawdzamy kilkakrotnie, bo z doświadczenia wiemy że nawet najlepszym zdarzają się błędy, a weganin, który otrzyma choć odrobinę produktu odzwierzęcego może się nieźle naprzykrzać Twojemu menagerowi. Chcemy zaoszczędzić mu tych „przyjemności” i dokładnie sprawdzamy naszą pracę przed zdrożeniem jej w życie.

Nasze zainteresowania

Lubimy jeździć. Uwielbiamy spędzać czas w samochodzie…. serio. Nie ma dla nas problemu, aby z dnia na dzień ruszyć nad morze, spędzić weekend w górach czy odwiedzić znajomych porozrzucanych po całej Polsce.

 

Nawet nasz pies to idealny kompan do podróży, który ma w samochodzie swoje własne miejsce.

Wspólnie planujemy też nasze menu. Staramy się przygotowywać je z tygodnia na tydzień, czasem korzystamy już z tych sprawdzonych zbiorów przepisów. W dni, w które jesteśmy mocno zajęci pracą nad cateringami jemy….. diety pudełkowe😊 Podział w naszej kuchni jest następujący: Karolina- odpowiada za gotowanie posiłków wytrawnych, Michał – piecze i przygotowuje to co słodkie. Lubimy też wspólnie gotować, ale nie ukrywajmy….. bardziej lubimy jeść. Najbardziej niezapomniany przez nas posiłek- sushi w Tokyo, tuż naprzeciwko najsłynniejszego targu rybnego Tsukiji, z przepięknym, przepysznym, soczystym, surowym tuńczykiem, złowionym tego samego ranka.
W w

olnym czasie oglądamy programy kulinarne (nasz ulubiony to Somebody Feed Phill), zajadamy się domową pizzę pieczoną na kamieniu i planujemy kolejne wyjazdy😊

Kiedyś będziemy mieć własną miejscówkę na SlowHop, do której Cię zaprosimy.

Kontakt:

Jeżeli chcesz zacząć współpracę z nami lub potrzebujesz coś przedyskutować, doprecyzować- napisz do nas: kontakt@dietetykdocateringu.pl lub zadzwoń 519 427 198, 512 007 247.
Błądźmy w kontakcie, do usłyszenia!

Brak produktów w koszyku.

X

 

 

Subscribe to our newsletter

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

 

Aby wyliczyć koszt usługi podaj swoje dane kontaktowe

Podanie maila jest niezbędne do przesłania oferty na wykonanie usługi układania menu cateringowego *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności https://dietetykdocateringu.pl/polityka-prywatnosci/

Zgadzam się na otrzymywanie newslettera, wysyłamy go 1-2 razy na miesiąc *Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z polityką prywatności https://dietetykdocateringu.pl/polityka-prywatnosci/