Poznaj nas bliżej

Witamy Cię na naszej stronie 🙂

Nazywam się Karolina Cudzich- Gunia i jestem magistrem dietetyki na Collegium Medicum Wydziału Lekarskiego w Krakowie. Michał Gunia, mój mąż, przyjaciel i partner w biznesie na co dzień pracuje jako inżynier projektu, gdzie wdraża, buduje i rozwiązuje problemy ludzi z całego świata.
Razem z Michałem tworzymy nowe rozwiązania, które pomogą w Twoim biznesie, zaoszczędzą Twój czas, ułatwią pracę Twojego zespołu i przyniosą zadowolenie Twoich klientów.

Doświadczenie w dietetyce

Od 11 lat moją pracą zawodową i sposobem na życie jest dietetyka. Gdy obroniłam tytułu magistra dietetyki w 2014 r. moja działalność gospodarcza była już rozpoczęta i przygotowywałam się do przyjęcia nowych pacjentów. W pewnym swojej kariery przyjmowałam pacjentów w 4 lokalizacjach w tygodniu. Pozytywne zmiany oraz redukowane kilogramy moich pacjentów dawały mi dużą satysfakcję ze swojej pracy.
W swojej karierze dietetycznej spotkałam już ponad 1200 kobiet i mężczyzn, z czego każdy z ich przypadków i historii odchudzania był inny. Dla większości z nich przygotowałam co najmniej dwa plany dietetyczne, a czasem więcej. Moimi pacjentami w gabinecie dietetycznym są głownie kobiety, w wieku od 25 do 58 lat, zmagające się z problemami hormonalnymi, insulinoopornością oraz chcące zajść w ciąże.
W praktyce indywidualnej specjalizuje się w terapii insulinooporności i cukrzycy typu 2. Jestem wolontariuszem największej fundacji działającej na rzecz pacjentów z insulinoopornością z czego bardzo się cieszę. Mogę uczyć się i wymieniać doświadczeniami z innymi specjalistami w mojej dziedzinie.

Doświadczenie w cateringu

Pierwsze zlecenie pracy dietetyka w cateringu rozpoczęłam w 2016 roku. Firma cateringowa nie dysponowała narzędziami do pracy innymi niż proste arkusze exel. Opracowywałam dla nich 6 rodzajów diet, tworząc je na bazie diety standard. Ilość tabel, przemnożeń i dokumentów Word składała się za każdym razem w niemałą paczkę plików. Wtedy odkryliśmy Master Life i nasze możliwości się poszerzyły, nasza praca przeszła na zupełnie inny, wyższy poziom.
Obecnie możemy pochwalić się współpracą z ponad 20 firmami, przygotowaliśmy dla nich ponad 500 dni cateringowych w różnych wariantach diet. Każde zlecenie dla nas to nowe wyzwanie, ponieważ każda firma działa na innych zasadach, ma opracowane inne standardy pracy i wymaga zwrócenia uwagi na inne aspekty diety. Dzięki temu, że możemy uczyć się od najlepszych jakość naszej pracy jest coraz lepsza i potrafimy zwracać uwagę na aspekty, o których może nawet się nie zastanawialiście – my możemy je dla Was wdrożyć.

Wiemy, że najbardziej liczy się dla Was:

• spełnienie założeń dietetycznych dla zamówionych diet,
• dostępność i sezonowość zaproponowanych produktów,
• różnorodność składników i przepisów w przygotowanym menu,
• świeżość posiłku i jego estetyka na drugi dzień, kiedy trafia do klienta,
• wygodne i możliwe do rozłożenia gramatury produktów/posiłków dla pakowni,
• możliwość wykonania przepisów przez kucharzy dla dużej ilości klientów,
• optymalizacja czasu pracy kucharzy przy poszczególnych przepisach,
• czy dana ilość produktu zmieści się do pojemnika przy najwyższej kaloryczności diety.

Jeżeli dokładnie opiszesz nam swój biznes, odpowiesz na zadane pytania i będziesz współpracować z nami w trakcie zlecenia to będziemy dążyć do spełnienia wszystkich powyższych założeń.
Wykonując zadaną pracę współpracujemy z dietetyczkami, które pracują z Master Life równie długo jak my i dzielimy się wspólnie naszymi spostrzeżeniami i nowymi metodami pracy.
Twoje menu sprawdzamy kilkakrotnie, bo z doświadczenia wiemy że nawet najlepszym zdarzają się błędy, a weganin, który otrzyma choć odrobinę produktu odzwierzęcego może się nieźle naprzykrzać Twojemu menagerowi. Chcemy zaoszczędzić mu tych „przyjemności” i dokładnie sprawdzamy naszą pracę przed zdrożeniem jej w życie.

Nasze zainteresowania

Lubimy jeździć. Uwielbiamy spędzać czas w samochodzie…. serio. Nie ma dla nas problemu, aby z dnia na dzień ruszyć nad morze, spędzić weekend w górach czy odwiedzić znajomych porozrzucanych po całej Polsce.

Nawet nasz pies to idealny kompan do podróży, który ma w samochodzie swoje własne miejsce.

Wspólnie planujemy też nasze menu. Staramy się przygotowywać je z tygodnia na tydzień, czasem korzystamy już z tych sprawdzonych zbiorów przepisów. W dni, w które jesteśmy mocno zajęci pracą nad cateringami jemy….. diety pudełkowe😊 Podział w naszej kuchni jest następujący: Karolina- odpowiada za gotowanie posiłków wytrawnych, Michał – piecze i przygotowuje to co słodkie. Lubimy też wspólnie gotować, ale nie ukrywajmy….. bardziej lubimy jeść. Najbardziej niezapomniany przez nas posiłek- sushi w Tokyo, tuż naprzeciwko najsłynniejszego targu rybnego Tsukiji, z przepięknym, przepysznym, soczystym, surowym tuńczykiem, złowionym tego samego ranka.
W w

olnym czasie oglądamy programy kulinarne (nasz ulubiony to Somebody Feed Phill), zajadamy się domową pizzę pieczoną na kamieniu i planujemy kolejne wyjazdy😊

Kiedyś będziemy mieć własną miejscówkę na SlowHop, do której Cię zaprosimy.

Kontakt:

Jeżeli chcesz zacząć współpracę z nami lub potrzebujesz coś przedyskutować, doprecyzować- napisz do nas: kontakt@dietetykdocateringu.pl lub zadzwoń 519 427 198, 512 007 247.
Błądźmy w kontakcie, do usłyszenia!

 

Nasz zespół:

Karolina Cudzich-Gunia

Moja specjalizacja

W praktyce indywidualnej specjalizuje się w terapii insulinooporności, chorobach hormonozależnych i cukrzycy typu 2 oraz cukrzycy ciążowej. Jestem wolontariuszem największej fundacji działającej na rzecz pacjentów z insulinoopornością z czego bardzo się cieszę. Mogę uczyć się i wymieniać doświadczeniami z innymi specjalistami w mojej dziedzinie

Od 6 lat przygotowuję menu dla cateringów dietetycznych z całej Polski. Praca Dietetyka do cateringu pozwala mi tworzyć smaczne, sycące, a zarazem szybkie przepisy kulinarne. Część najlepszych inspiracji wykorzystuję również z dietach indywidualnych.

Moje wykształcenie

Ukończyłam studia licencjackie na Akademii Medycznej we Wrocławiu (obecnie Uniwersytet Medyczny) na Wydziale Nauk o Zdrowie, na kierunku Dietetyka. Następnie kontynuowałam studia magisterskie na CM UJ na Wydziale Lekarskim, na kierunku Dietetyka.

 

 

 

 

Barbara Dąbek-Rychter, magister dietetyki klinicznej, edukator żywieniowy i nasza prawa ręka. W swojej karierze zawodowej współpracowała z cateringiem dietetycznym, nadzorując każdy etap przygotowywania posiłków w jednej z firm. To właśnie tam, poznała charakter pracy cateringów dietetycznych i zapragnęła wykorzystać swoją wiedzę i potencjał do planowania posiłków w dietach pudełkowych.

Basia w trzech zdaniach:

☛ entuzjastka zdrowego stylu życia
☛ ambitna, zawsze staje na wysokości powierzonych jej zadań
☛ dobrze zorganizowana

Pracując jako dietetyk i edukator żywieniowy dąży do poprawy samopoczucia, zdrowia oraz osiągnięcia życiowej satysfakcji pacjentów. Diety pudełkowe są świetną alternatywą, która ułatwia życie wielu osobom i nadaje mu smak. Stąd tak ważne jest, by posiłki oferowane klientom były wysokiej jakości, właściwie zbilansowane, nade wszystko smaczne i atrakcyjne wizualnie. Przy bilansowaniu jadłospisów cateringowych na to stawia szczególny nacisk.

Brak produktów w koszyku.

X